ANUNTUL de care cumparatorii de MASINI SECOND-HAND se TEM. Ce trebuie acestia sa stie

Mai putin de 10% din totalul masinilor rulate comercializate in Romania, in 2017, au avut istoricul verificat, restul de 90% fiind cumparate pe incredere, doar in baza informatiilor furnizate de vanzator, reiese dintr-o analiza a pietei auto second-hand realizata de portalul autoDNA.ro pe baza rapoartelor de verificare a istoricului masinilor emise in 2017. Datele mai releva ca masini ale marcilor Volkswagen, BMW si Audi sunt cele mai verificate de clientii de automobile de ocazie din Romania.
Citeste si?Cum sa te feresti de tepele samsarilor si cum poti afla daca o masina second-hand are probleme
“La nivel de 2017 am avut mai mult de 550.000 de masini la mana a doua aduse in Romania din alte tari, dar si peste 500.000 de reinmatriculari ale masinilor aflate deja in tara. Dintre toate aceste tranzactii cu masini rulate mai putin de 100.000 de automobile sunt verificate profesionist in vreun fel, online sau fizic, in vederea achizitiei”, estimeaza Razvan Pavel, managing partner autoDNA.ro – platforma de verificare online a istoricului masinilor aflata de zece ani pe piata internationala si de peste doi ani reprezentata si in Romania.
Conform oficialilor companiei, comertul cu masini rulate a devenit salbatic in 2017, pe fondul dorintei clientilor din Romania de a avea o masina, dar si pentru ca acest lucru a fost mai accesibil ca niciodata, prin disparitia timbrului de mediu, dupa cum arata urmatoarele cifre (date DRPCIV si estimari autoDNA.ro): piata masinilor aduse din alte tari a crescut cu peste 85% in 2017, la circa 550.000 unitati, numarul de tranzactii cu masini deja inmatriculate in Romania s-a dublat (+100%) in 2017, la circa 500.000 cazuri.
“In fata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *