Anuntul de ultima ora facut Bogdan Olteanu privind Legea darii in plata si Prima Casa

Anuntul de ultima ora facut Bogdan Olteanu privind Legea darii in plata si Prima Casa

Bogdan Olteanu, vice-guvernator al BNR, a afirmat in cadrul emisiunii Newsroom de la Realitatea TV ca Legea darii in plata este intr-o perioada de regandire, facandu-se pasi catre o abordare mai inteleapta. “Incep sa se restranga acele aspecte care nu erau pe placul opiniei publice. S-a renuntat la intreprinzatori, iar urmatorul pas ar fi sa se excluda si programul Prima Casa”, a spus acesta.

Conform reprezentantului BNR, este importanta excluderea Prima Casa pentru ca programul sa se poate derula mai departe. “Urmeaza sa se defineasca vine sunt cei care trebuie sa fie protejati”, a completat Bogdan Olteanu.
Acesta a mai explicat ca faptul ca anumite banci au majorat deja avansul solicitat pentru programul Prima Casa este defavorabil celor care au nevoie de un credit. “Vorbim de generatia noua, de tinerii care au absolvit studiile, s-au angajat si vor sa isi cumpere o locuinta”, a spus Bogdan Olteanu.
“Este extrem de important ca masurile legislative sa nu afecteze programul Prima Casa. Este regretabila majoarea avansului”, a continuat reprezentantul Bancii Nationale, explicand ca a fost urmarea unei propunerii care nu a fost destul de bine gandita.
Intrebat daca ne putem astepta ca si celalalte banci sa majoreze avansul cerut pentru Prima Casa, Bogdan Olteanu a precizat ca este convins ca bancile nu vor sa creasca avansul decat daca nu au incontro.
Acesta a mai explicat ca bancile dau credite in cadrul programului Prima Casa cu avans de doar 5% pentru ca acestea sunt garantate de statul roman. Mai exact, daca cel care a luat creditul nu mai poate sa plateasca, statul se obliga sa plateasca el banii catre banca.?
Bogdan Olteanu a mai declarat ca are doua asteptari de la banci. “In primul rand sa arate o foarte mare transparenta si, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *