Anvelopele de iarna vor fi obligatorii din noiembrie 2011

Anvelopele de iarna vor fi obligatorii din noiembrie 2011

Anvelopele de iarna vor fi obligatorii din noiembrie 2011. Decizia a fost luata de Guvern.

Şoferii nu scapa de obligatia de a circula cu anvelope de iarna pe portiunile de drum acoperite cu zapada, gheata sau polei. Masura se va impune de la 1 noiembrie. In caz contrar, soferii vor plati amenzi.

Va fi considerata contraventie circulatia fara anvelope de iarna sau fara lanturi pe portiunile acoperite de zapada, gheata sau polei. In cazul vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al celor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, masina trebuie echipata cu anvelope de iarna pe axele de tractiune si/sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Conform proiectului elaborat de Ministerul Transporturilor, conducatorii vehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarna in sezonul rece vor fi penalizati cu 9 pana la 20 de puncte, amenda si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare al masinii. Amenda este cuprinsa intre 2500 si 4000 de lei. Şoferii prinsi vor plati si cheltuielile de degajare a circulatiei si elementele de drum distruse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *