Aperitive festive. Cele mai frumoase si gustoase aperitive pentru Revelion

Cauti niste idei de aperitive festive cu care sa le iei ochii invitatilor de Revelion si care sa fie si foarte gustoase? Ai venit unde trebuie!

Iata cele mai interesante idei de aperitive festive!

Ingrediente Rulouri de stiuca cu legume in aspic
o stiuca de 1- 1,5 kg,
400 g mix de legume congelate,
un praf de sare,

un praf de piper
4-5 catei de usturoi,
150 ml ulei pentru prajit,
10 g gelatina
Mod de preparare Rulouri de stiuca cu legume in aspic
1. Se pune la fiert 500 ml apa cu un praf de sare. La primul clocot se varsa mixul de legume congelate si se asa sa fiarba 7 minute dupa care se scurg bine iar apa in care au fiert se lasa sa se limpezeasca.
2. Pestele curatat de solzi si intestine, se spala in mai multe ape reci apoi se fileteaza cu un cutit ascutit. Se sareaza si pipereaza, dupa gust fiecare file de peste.
3. Se impart legumele fierte si scurse in forme de savarine sau alte forme, dupa preferinta. Apa limpezita in care au fiert legumele se amesteca cu gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin, apoi se aduaga peste legumele din fiecare forma atat cat sa le acopere si se dau formele la rece 1-2 ore, apoi se scot din forme si se transfera pe platou
4. Pe fiecare file de peste se pune cate o jumatate de catel de usturoi,se ruleaza strans si se prinde cu cate o scobitoare din bambus. Se prajesc in ulei incins apoi se scot pe servetele absorbante. Fiecare rulou se serveste pe cate o forma de aspic cu legume. Sunt delicioase!Pofta buna!

Ingrediente Salata de pui cu maioneza
un piept mare de pui ,fara piele si os,4 morcovi,2 bc pastarnac,o radacina patrunjel,un borcan de 800 g cu castraveciori in otet,cca 15 cartofi potrivit e mari,sare,pipermaioneza;1 galbenus de ou fiert tare,un galbenus crud,un praf de sare,cca 300 g ulei,2-3 linguri de mustar(dulce sau iute,dupa preferinta)
Mod de preparare Salata de pui cu maioneza
Se spala cartofii bine cu apa rece apoi se fierb cu tot cu coaja ,acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita usor,ii scurgem de apa ,ii clatim cu apa rece si ii lasam sa e raceasca bine. Pieptul se pune la fiert cu radacinoasele curatate de coaja dar lasate intregi si un praf de sare. Cand au fiert se scurg si se lasa sa se raceasca bine.
Pregatim maioneza din cele 2 galbenusuri, un praf de sare si uleiul turnat cate putin. Cand maioneza este bine legata si sta teapana se adauga ,dupa gust si mustar. Se curata cartofii de coaja apoi ii taiem in cubulete mici,la fel procedam si cu pieptul de pui si radacinoasele.
Castraveciorii se curata de coaja (eu i-am cu coaja) apoi se taie cubulete mici si se pun in sita, presand cu mana, pana se scurge tot sucul de saramura si otet. Se amesteca toate ingredientele cu un praf de sare si piper (eu am adaugat si ierburi aromatice uscate), se adauga si maioneza si se amestec usor cu o lingura pana la omogenizarea perfecta a ingredientelor.
Pofta buna!

Ingrediente Terina de ardei si pasta de branza
8?ardei?capia?rosii300?gr?branza?de?vaci250?gr?telemea?de?capra100?gr?unto?legatura?de?mararpiper?macinatsare2?pliculete?de?gelatina

Mod de?preparare Terina de ardei si pasta de branza
Ardeii?se?coc?si?se?curata?de?coaja?si?seminte. Din?branza?de?vaci,?unt?si?telemea?se face o pasta?fina?cu?ajutorul?robotului. Se?condimenteaza?cu piper?si?sare, se?adauga?mararultocat?fin,?iar?la final?gelatina?dizolvata?pe?foc?in 50 ml?apa. Intr-o?tava?tapetata?cu?folie?alimentara?asezam?straturi?alternative de?ardei?si?pasta de?branza.
Se?da?la?rece?pentru?6 ore?dupa?care se?scoate?din forma?si?se?feliaza?dupa?preferinta. Un?excelent?aperitiv?ce?merita?facut?pentru?orice?ocazie.
Pofta buna!

Ingrediente?Turte cu branza
branza?sarata?- o?bucata?mare
500 g?faina
un cub-25 g,?drojdie?proaspata
apa
un?praf?sare

Mod de preparare Turte cu branza
Se face un?aluat?ca de?paini, se?framanta?bine?si?se?lasa?la?crescut?1?ora.?Apoi?se?intinde cate?o?bucata, se?presara?branza?rasa,?si?se?impatureste?in 2. Se?prajesc?pe?tabla?pe aragaz.
Pofta?buna!

Ingrediente Aperitiv cu somon si crema de branza
Pentru?crema?de?branza
200?gr?smantana
200?gr?branza?mascarpone
300?gr?iaurt?,?mai?gras
2 fire de?ceapa?verde
O?legatura?de?marar
boia?dulce,?sare, piper
200?gr?somon?afumat
10?felii?de?paine?prajita
coaja?de la o?lamaie

Mod de preparare Aperitiv cu somon si crema de branza
Pregatim?crema?de?branza?mai?intai.?Se?amesteca?smantana?cu?iaurtul?si?branzamascarpone?intr-un?vas?pana?se?omogenizeaza?bine,?apoi?se?pune?compozitia?intr-untifon, se?leaga?cu o?ata?si?se?lasa?la?scurs?pana?a?doua?zi. A?doua?zi, se?desface?tifonul?iarcrema?obtinuta?se?amesteca?cu?mararul,?ceapa?verde?tocata?foarte?fin,?coaja?de?lamaie,?boiaua?si?condimentam?cu?sare?si?piper.
Se?iau?feliile?de?paine?prajita?si?se?asaza?crema?de?branza. Se?taie?feliile?de?somon?in?bucati?de 6-7 cm?lungime?si?se?ruleaza?frumos?intepandu-le?cu o?crenguta?de?rozmarin.
Se?servesc?imediat?sau?se?pastreaza?in?frigider?cateva?ore.
Pofta?buna!

Ingrediente Cosulete festive cu carne si legume
(ptr.cca.12?buc)
500 g carne?tocata?amestec?(porc+vita), 2-3?cepe?rosii?de?apa, 1-2?ardei?grasi?rosii?(sauunul?rosu,unul?verde), un?morcov,?telina,?pastarnac, 300 g?ciuperci?proaspete,?cateva?fire de?patrunjel?si?marar?verde,?sare, piper, 50 ml?ulei?de?masline,1/2?pachet?de?foi?de?placintadecor;?cascaval,?felii?de?salam?uscat

Mod de preparare Cosulete festive cu carne si legume
Carnea?tocata?se?prajeste?in?jumatate?din?cantitatea?de?ulei?de?masline,pana?scade?tot?sucul,apoi?se?sareaza?si?se pipereaza dupa gust Separat se caleste?si?ceapa taiata julien,cu ardeiul taiat feliute subtiri,se adauga?si?morcovul,pastarnacul?si?telina?date prin razatoarea mica?si?la urma adaugam ciupercile curatate de pielita,spalate?si?taiate?feliisubtiri.
Se acopera tigaia cu un capac?si?se lasa la foc mic sa se caleasxca ain voie,panascade?tot?sucul?lasat. Se ia capacul?si?se lasa sa se caleasca bine,se?sareaza?si?se pipereaza ,dupa?gust.Se?opreste focul?si?se amesteca cu carnea?tocata?calita,cu verdeata taiata marunt. Se amesteca totul?si?se lasa sa se racoreasca.
Foile de placinta se taie in patrate cu latura de aprox.15 cm care se repartizeaza,asezate cu colturile decalate,sa formeze o margine dantelata,in 2 forme de briose cu cate 6 gauri.Daca amestecul de carne este sarac in grasime ,se mai ung foile de placinta cu un strop de ulei(eu nu le-am mai uns!).In cosuletele formate din foile de placinta ,se pun cate doua linguri din amestecul de carne si legume.
Se decoreaza fiecare cosulet cu o bucatica de cascaval feliuta sau dat prin razatoare si felii subtiri de salam uscat ,facute ca niste evantaie.Se dau la cuptor preincalzit,cca, 10-15 minute.Sunt niste aperitive delicioase ,de un mare efect vizual.
Pofta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *