Apple reactioneaza negativ la deblocarea iPhone

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Apple a facut publica prima sa reactie la eforturile de deblocare ale telefonului iPhone pentru a functiona in alte retele decat AT&T, avertizand ca acest lucru ar putea face ca device-urile sa devina inoperabile in mod permanent.

Apple a publicat in sfarsit o reactie oficiala la eforturile, mai mult sau mai putin reusite, de a debloca telefonul iPhone, astfel incat sa functioneze si in alte tari si cu alti operatori.

Dupa cum era de asteptat, reactia este una negativa, Apple avertizand ca programele neautorizate de deblocare ale iPhone-ului, disponibile pe internet, pot duce la probleme ireparabile ale software-ului din acest device. Conform companiei, telefonul astfel modificat poate deveni ?permanent inoperabil atunci cand pe acesta va fi instalat un viitor update de software.?

Apple a spus ca ?descurajeaza puternic utilizatorii sa incerce sa instaleze programe neautorizate de deblocare.? Compania americana a mai afirmat ca utilizatorii care fac modificari neautorizate al software-ului din telefon violeaza licenta sub care acesta este vandut, ceea ce va duce la anularea garantiei sale.

Inca de la lansarea iPhone la sfarsitul lunii iunie, mai multe echipe de pasionati au inceput o competitie pentru deblocarea device-ului, astfel incat acesta sa nu mai fie dependent de reteaua AT&T. Mai intai au aparut solutii hardware, din ce in ce mai bune, niciuna neducand insa la o deblocare completa si care sa nu afecteze functionalitatea telefonului.

In scurt timp au aparut online si primele solutii software, precum cea cu bani de la iPhoneSIMfree.com, sau cea gratuita de la iUnlock.

spot_imgspot_img