Apple si AT&T chemate in instanta din cauza bateriei iPhone

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Companiile Apple si AT&T au fost date in judecata de Jose Trujillo, care le acuza ca i-au pacalit pe cei care au cumparat telefoane iPhone. Cel care a facut plangerea sustine ca Apple si AT&T au anuntat doar la cateva zile dupa lansare ca bateria rezista maxim 400 de reincarcari si ca trebuie schimbata in fiecare an.

Grupul american Foundation for Consumer and Taxpayer Rights a depus o plangere similara la numai o saptamana de la lansarea telefonului.

Dupa ce a fost dezvaluit faptul ca bateria montata pe iPhone ar rezista doar 40 de minute de convorbiri, Apple a anuntat cu 10 zile inaintea lansarii ca dispozitivul va fi dotat cu o alta baterie decat cea prezentata in ianuarie. Apple nu a precizat, insa, ca aceasta va trebui schimbata dupa un anumit numar de incarcari.

Lansarea iPhone a avut loc pe 29 iunie, iar Apple a facut publice informatii legate de intretinere, printre care si cele legate de baterie, abia pe 2 iulie. Compania a anuntat ca proprietarii pot solicita o baterie noua in cazul deteriorarii celei vechi, insa contra sumei de 86 de dolari.

Trujillo acuza Apple ca nu a facut publice aceste informatii decat dupa punerea in vanzare a telefonului, fapt confirmat de purtatorul de cuvant al companiei.

Pe 23 iulie, Apple a anuntat ca bateria suporta maxim 400 de cicluri incarcare-descarcare, fiind apoi necesara inlocuirea sa.

spot_imgspot_img