Aproape 290 de tineri absolventi romani se “bat” pe cele trei locuri de CONSILIER la Cotroceni

Aproape 290 de tineri absolventi romani se “bat” pe cele trei locuri de CONSILIER la Cotroceni FOTO: Mediafax Foto/Catalin Abagiu
Aproape 290 de absolventi de studii superioare, in majoritate din strainatate, si-au manifestat dorinta de a deveni consilieri ai sefului statului, luni urmand sa aiba loc o intalnire a acestora cu Traian Basescu.
“Circa 290 de persoane si-au exprimat interesul de a face parte din staful presedintelui Romaniei, marea majoritate fiind tineri cu studii in strainatate”, a declarat Valeriu Turcan, purtator de cuvant al Presedintiei.
El a precizat ca luni va avea loc o intalnire intre presedintele Traian Basescu si “aceste persoane interesate sa se angajeze in cadrul Administratiei Prezidentiale”.
“Avand in vedere numarul mare de solicitanti, cel mai probabil va fi o va fi stabilita o procedura de selectie”, a mentionat Turcan.
Potrivit unor surse din Administratia Prezidentiala, termenul limita de primire a solicitarilor expira vineri seara.
Presedintele i-a invitat, in urma cu o saptamana, pe studentii romani din strainatate sa ocupe, fara concurs, cele trei posturi libere de consilier de stat la Administratia Prezidentiala, doar in baza diplomei de absolvent de facultate in strainatate
Presedintele Basescu a admis ca tinerii care studiaza in strainatate nu se intorc in tara dupa finalizarea studiilor din cauza salarizarii si a anuntat ca la Administratia Prezidentiala sunt libere trei posturi de consilieri de stat.
“In zilele urmatoare, daca exista trei absolventi de studii superioare, care accepta salariul unui secretar de stat din Romania… sigur, masina si secretara, sunt gata sa angajez fara concurs, doar in baza diplomei de absolvent de facultate in strainatate, trei tineri pe functie de consilier de stat”, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *