Aproape jumatate dintre americani cred ca SUA trebuie sa se implice mai putin in afacerile mondiale

Intr-un nou sondaj realizat pentru NBC News/Wall Street Journal, 47 la suta dintre cei intervievati au declarat ca Statele Unite ar trebui sa isi reduca activitatea in domeniul afacerilor externe, fata de 19 la suta care au afirmat ca tara ar trebui sa fie mai activa. Trei din zece respondenti au declarat ca nivelul actual este unul corect.
Aceasta reprezinta o lovitura pentru modul in care americanii vad afacerile mondiale dupa atacurile din 11 septembrie 2001. La momentul respectiv, aproape patru din zece americani afirmau ca vor sa vada un angajament mai mare al tarii lor la nivel mondial si doar 14 la suta considerau ca aceasta ar trebui sa fie mai putin activa.
Studii comparabile realizate la jumatatea anilor 1990 aratau ca aproximativ o treime dintre americani credeau ca Statele Unite ar trebui sa isi reduca activitatea de politica externa.
Obama, a carui ascensiune la presedintie a fost construita partial in jurul opozitiei fata de razboiul din Irak, cunoaste aversiunea americanilor fata de o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *