Apropiatii lui Ghita, audiati la DNA Ploiesti. Cumnatul deputatului, Alexandru Iacobescu, NU s-a prezentat la audieri

UPDATE:?Omul de afaceri Alexandru Iacobescu, care conduce mai multe firme despre care procurorii sustin ca sunt controlate de catre Sebastian Ghita si ale caror conturi au fost puse sub sechestru de DNA, nu s-a prezentat miercuri la DNA Ploiesti, unde a fost citat ca martor in dosarul social democratului, relateaza Mediafax.?
In consecinta, Iacobescu va fi adus cu mandat la DNA Ploiesti.?
*****
Mai multe persoane apropiate deputatului Sebastian Ghita, intre care cumnatul parlamentarului si Alexandru Iacobescu, caruia Ghita i-a imprumutat in nume personal peste 90 de milioane de euro, sunt asteptate, miercuri, la sediul DNA Ploiesti unde vor fi audiate ca martori in dosarul Hertanu, relateaza Mediafax.?
Patru oameni de afaceri care controleaza unele dintre firmele pe conturile carora procurorii DNA au pus sechestru in dosarul in care Sebastian Ghita este acuzat de mai multe infractiuni sunt asteptati, miercuri, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiati in calitate de martori in acest dosar.?
Citeste si:?Elena Udrea, despre ce i se intampla lui Sebastian Ghita: Primeste o lectie de la viata
La ora transmiterii acestei stiri, la sediul DNA Ploiesti s-a prezentat cumnatul lui Sebastian Ghita, Cristian Anastasescu, prin care, sustin surse judiciare, parlamentarul ar controla firma Asesoft.
Anastasescu a afirmat la intrarea in sediul DNA ca nu a fost citat, ci a venit din proprie initiativa pentru a sta de vorba cu procurorii.
Surse judiciare spun ca, tot in cursul zilei de miercuri, la DNA Ploiesti se vor prezenta, in calitate de martori, alte trei persoane, apropiati lui Sebastian Ghita, prin care, conform anchetatorilor, parlamentarul ar controla o parte dintre firmele pe conturile carora s-a pus sechestru in dosarul in care Ghita este acuzat de infractiuni precum spalare de bani, evaziune fiscala sau coruperea alegatorilor.
Acestea sunt Alexandru Iacobescu, caruia Sebastian Ghita i-a imprumutat, potrivit declaratiei sale de avere, depusa in iunie 2014 la Camera Deputatilor, in nume personal, 90.300.000 de euro si 4.000.000 de dolari, fratele acestuia, Vlad Iacobescu, si Gabriel Marian Anghel, prin care, conform unor surse judiciare, Ghita ar controla firma Glar Construct SRL.
Marti, a fost audiat la DNA Ploiesti si fostul director general al SC Hidro Prahova Dumitru Pantea, care a sustinut ca il cunoaste de 20 de ani pe Sebastian Ghita, desi acesta afirmase, saptamana trecuta, ca nu il cunoaste pe Pantea.
Pantea a fost audiat la DNA Ploiesti in calitate de suspect in dosarul de coruptie in care sunt inculpati cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, precum si deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.
Citeste si:?Contestatia lui Sebastian Ghita, care vrea sa-si exercite functia de parlamentar, a fost RESPINSĂ
Fostul director general al SC Hidro Prahova, care s-a pensionat la scut timp de la deschiderea dosarului lui Iulian Hertanu, a mai spus ca in acest caz exista denunturi facute de reprezentanti ai unor firme care au participat la licitatii in calitate de ofertanti si care au pierdut, acestia facand sesizari la DNA fiindca au presupus ca a fost favorizat un anume ofertant.
Sebastian Ghita a afirmat, in 25 iunie, la iesirea de la DNA Ploiesti, ca nu ii cunoaste pe functionarii firmei Consiliului Judetean Prahova, SC Hidro Prahova, si ca, in acest context, nu avea cum sa faca presiuni asupra lor pentru ca asocierea din care facea parte firma lui Iulian Hertanu, SC Grossmann Engineering Group, sa obtina contractul si sa deconteze fonduri europene derulate prin Hidro Prahova.
“(a??) Mai stiu si am mai spus faptul ca eu l-am cunoscut pe cumnatul prim-ministrului dupa doi ani. Ca nu am cunoscut niciun functionar de la Hidro, nici astazi nu-i cunosc. Nici pe martorii lor, nici pe martorii sub acoperire, nici pe functionari. Eu nu i-am cunoscut, daramite sa numesc in functii sau sa fac presiuni. Nici astazi principalul denuntator care este protejat de procuratura, acel domn care a facut Prahova sa piarda 160 de milioane de euro, nici astazi acel om nu este verificat de procurori”, afirma Sebastian Ghita la iesirea de la DNA, unde procurorii l-au anuntat ca au extins urmarirea penala impotriva sa pentru noi fapte de coruptie.
Intrebat cine este acel om care este principalul denuntator, Ghita a raspuns: “Domnul acesta, Pantea”, referindu-se la Dumitru Pantea, fostul director al SC Hidro Prahova din perioada in care s-au incheiat contractele care fac obiectul anchetei DNA.
“Acest domn Pantea nu s-a intalnit absolut niciodata cu mine, nu ma cunoaste”, afirma Sebastian Ghita.
In documente ale DNA?apar interceptari …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *