Arabia Saudita se pregateste de razboi cu Libanul si Iranul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul saudit al Afacerilor din Golf, Thamer al-Sabhan, a declarat ca?atacul cu racheta asupra aeroportului din Riad, care a avut loc sambata seara, atribuit rebelilor Houthi din Yemen, este o manevra a organizatiei Hezbollah echivalenta cu o declaratie de razboi.
„Guvernul libanez a declarat razboi Arabiei Saudite si trebuie sa-si asume acest lucru”, a precizat ministrul saudit. Premierul libanez a demisionat, motivand ca este tinta unui complot de asasinare, pus la cale de Hezbollah, cu sustinerea Iranului. Aflat la Riad, Saad al-Hariri a declarat ca nu exista nicio sansa pentru o politica echilibrata in Liban, atata timp cat este dominata de gruparea Hezbollah, aripa politica si militara. Totodata, ministrul saudit de Externe, Adel Jubeir, a acuzat Iranul ca „a orchestrat un act de razboi” impotriva Arabiei Saudite, prin rebelii Houthi din Yemen, pe care ii inarmeaza si-i sponsorizeaza. „Vrem sa evitam un razboi cu Iranul, dar aceasta tara violeaza toate normele internationale. Trebuie sa spunem Iranului ca „, a precizat Jubeir.
Tirul cu racheta balistica asupra aeroportului international de la Riad al fortelor rebele yemenite sustinute de Iran a fost catalogat de organizatia Human Rights Watch (HRW) ca „o crima …

spot_imgspot_img