Arabia Saudita si Libanul, in stare de razboi. Cetatenii sauditi si kuweitieni, avertizati sa paraseasca urgent Libanul. Emmanuel Macron, in vizita neanuntata la Riad

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Arabia Saudita si Kuwaitul si-au somat cetateni sa paraseasca urgent Libanul, „din cauza conditiilor in desfasurare”, in contextul in care Arabia Saudita si Libanul si-au declarat razboi.
Arabia Saudita a anuntat in urma cu cateva zile ca Libanul i-a declarat razboi, prin atacul asupra aeroportului din Riad cu racheta balistica, pornit de la rebelii Huti din Yemen, sustinuti militar de organizatia siita libaneza Hezbollah si de Iran. La randul sau, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat ca Arabia Saudita a declarat razboi Libanului, dupa ce „l-a fortat pe premierul Saad al-Hariri sa demisioneze si-l tine ostatic”. Saad al-Hariri a demisionat in timp ce se afla intr-o vizita la Riyad, printr-un mesaj televizat.
?? Franta cere „libertate de miscare” pentru Saad al-Hariri
Nasrallah a subliniat ca demisia lui Hariri a fost „o interventie saudita fara precedent” in politica interna a Libanului si i-a cerut premierului demisionar sa se intoarca in tara, argumentand ca demiterea Guvernului nu a avut loc.
Totodata, Nasrallah a atras atentia Israelului ca nu vrea un razboi, dar nici nu ii este frica, acuzand statul evreu ca lucreaza cu Arabia Saudita pentru „invrajbirea fratilor”. El i-a cerut premierului israelian, Benjamin Netanyahu, sa nu exploateze criza politica actuala din Liban.
Presedintele francez, Emmanuel Macron, aflat intr-o vizita in Emiratele Arabe Unite, s-a deplasat la Riad pentru o intrevedere cu printul mostenitor, Mohammed bin Salman. Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat, dupa ce si-a trimis ambasadorul la Riad sa-l viziteze pe Hariri, ca doreste ca acesta „sa aiba libertate deplina de miscare si sa-si exercite rolul esential in Liban”.
?? Sauditii au bombardat Ministerul Apararii din Sanaa
Coalitia condusa de Arabia Saudita a efectuat vineri seara doua raiduri aeriene asupra cladirii Ministerului Apararii la Sanaa, capitala Yemenului, controlata de rebeli. Dupa aceste lovituri, avioanele au continuat sa survoleze Sanaa. Arabia Saudita a intervenit in Yemen cu incepere din 2015, dupa ce a …

spot_imgspot_img