Argentina, afectata de furtuni de zapada si incendii devastatoare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Regiunea muntoasa din estul Argentinei a fost afectata, marti, de o violenta furtuna de zapada, in timp ce un incendiu a devastat circa zece mii de hectare de teren in centrul tarii.

O furtuna de zapada si rafale de vant puternice au smuls stalpi de electricitate, lasand in bezna localitatea San Carlos de Bariloche, o renumita destinatie turistica situata in centrul Patagoniei.

Scolile au fost inchise in orasul cu o populatie de 120.000 de locuitori, situat la circa 1.600 de kilometri sud de Buenos Aires. „Vremea rea se va mentine”, a avertizat seful departamentului local de Aparare Civila, Carlos Aristegui.

Agentia nationala de meteorologie a lansat o alerta in urma violentelor furtuni de zapada, insotite de rafale de vant de pana la 150 de kilometri pe ora, care au afectat si provinciile vecine Rio Negro si Neuquen.

In regiunea agricola Cordoba, din centrul tarii, un val de incendii declansate de o mana criminala ingrijoreaza autoritatile. Flacarile au distrus aproape zece mii de hectare de teren, potrivit serviciilor de pompieri.

Fumul degajat a perturbat traficul aerian pe aeroportul international din Cordoba. Numeroase scoli au fost inchise si circa 120 de persoane au fost evacuate.

„Nu putem stabili cu exacitate amploarea incendiului deoarece evaluarile aeriene nu au putut fi efectuate”, a declarat Marcelo Colombatti, directorul regional al serviciilor de pompieri.

Doi suspecti, o femeie de 45 de ani si un tanar de 23 de ani, au fost retinuti de politie.

spot_imgspot_img