ASF face o investigatie privind investitiile Fondurilor de Pensii administrate private

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Ca urmare a aparitiei in spatiul public a unor informatii privind investitiile fondurilor de pensii administrate privat (Pilon II) in actiunile unei companii listate la Bursa de Valori Bucuresti, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) transmite urmatoarele precizari:
Avand in vedere principiul liberei circulatii a capitalului la nivel european, orice emitent dintr-un stat membru al Uniunii Europene (UE) se poate lista in alt stat membru UE, prin procedura de pasaportare (passporting). In astfel de situatii, prospectul de emisiune trebuie aprobat de catre autoritatea de supraveghere din statul de origine.
In cazul listarii la Bursa de Valori Bucuresti a companiei Digi Communications N.V., prospectul de emisiune a fost aprobat de autoritatea din Olanda, Autoritatea de Supraveghere Financiara fiind doar notificata cu privire la acest demers. Prospectul, facut public in vederea listarii, pune la dispozitia investitorilor toate informatiile relevante despre situatia companiei si mentioneaza inclusiv riscurile asociate, precum: riscuri referitoare la activitatea si industria in cadrul …

spot_imgspot_img