Ata dentara previne caderea dintilor.

Utilizarea atei dentare cel putin o data pe zi indeparteaza peste 30% din placa bacteriana, una din principalele cauze ale problemelor gingivale.
Multi oameni sustin ca nu folosesc ata dentara fie pentru ca nu au timp, fie pentru ca le sangereaza gingiile. De fapt, utilizarea atei dentare nu ia mult timp si mentine gingiile sanatoase, scrie publicatia “Canadian Livinga”.
Potrivit Asociatiei Dentare din Canada, persoanele care nu o folosesc omit sa curete mai mult de o treime din suprafata dintelui. Medicul stomatolog Tuyet Le spune ca utilizarea atei dentare ajuta la prevenirea bolilor gingivale. Acestea apar atunci cand bacteriile se acumuleaza intre dinti si sub gingii. Stomatologul arata ca folosirea atei o data pe zi, preferabil seara, inainte de culcare, mentine sanatatea gingiilor.
Iata care sunt motivele pentru care trebuie sa folositi zilnic ata dentara:
Opreste sangerarea gingiilor
Sangerarea gingiilor este o problema pe care o au foarte multi dintre cei care folosesc ata dentara, desi nu aceasta este cauza. Gingiile sangereaza din cauza inflamatiilor provocate de bacterii, dar curatarea lor cu ata dentara poate opri sangerarile in aproximativ doua saptamani, explica stomatologul Tuyet Le.
O curatare potrivita presupune tinerea atei dentare in forma literei C si glisarea acesteia inainte si inapoi intre dinti. ?Pentru a evita taierea gingiilor, ata dentara trebuie tinuta dreapta.
Diminueaza respiratia urat mirositoare
Unele bacterii care cauzeaza boli gingivale pot crea halena, in cazul in care se aduna intre dinti si sub gingii. Daca se elimina aceste probleme, cresc considerabil sansele ca respiratia sa aiba un miros mai placut.
Economiseste bani
Stomatologii sustin ca dintii sanatosi inseamna mai putine carii si boli gingivale, adica mai putine tratamente stomatologice si considerabil sanse mai ?mici de pierdere a dintilor.
“Daca iti cade un dinte, va trebui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *