Atac cibernetic agresiv rusesc in SUA. Hackerii rusi au vizat reteaua electrica

Jurnalistii de la Washington Post au informat ca hackerii rusi au reusit sa opreasca furnizarea de electricitate in Vermont, in urma unui atac cibernetic. Atacul agresiv a vizat un furnizor de electricitate care s-a dovedit neputincios, explica RFI Romania.
“Aceasta operatiune a hackerilor rusi arata o vulnerabilitate grava pe care o prezinta reteaua electrica americana si trezeste teama ca hackerii incearca in mod activ sa patrunda in retea pentru a organiza atacuri din interior impotriva Statelor Unite. Angajatii guvernamentali si cei din industrie monitorizeaza in mod regulat aceasta retea electrica, intrucat este bazata pe un sistem extrem de complex de calculatoare, iar orice pertubare a sistemului poate sa aiba consecinte dezastruoase pentru serviciile medicale si de urgenta”, noteaza jurnalistul RFI Catalin Lenta.

Compania Burlington Electric a fost vizata de atac. Reprezentantii companiei au anuntat ca au descoperit un cod malware utilizat de operatiunea “Grizzly Steppe” pe un laptop care nu era conectat in acel moment la reteaua electrica din Vermont.
Guvernatorul Peter Shumlin a cerut autoritatilor federale “sa conduca o investigatie completa cu privire la acest incident si sa ia masuri pentru a se asigura ca nimic asemanator nu se va mai intampla vreodata”.

“Locuitorii din Vermont si toti americanii ar trebui sa fie alarmati si indignati ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *