Atac cibernetic de proportii in Germania. Hackerii au facut publice date personale ale Angelei Merkel si ale altor sute de politicieni

Nicio “data sensibila” a cancelarului nu a fost insa facuta publica cu aceasta ocazie, a dat asigurari vineri o purtatoare de cuvant a Guvernului, Martina Fietz, care a confirmat cazul. “S-a stabilit acum ca datele si documente apartinand unor sute de conducatori politici si personalitati publice au fost publicate pe Internet”, a anuntat ea. “Potrivit unei prime analize, sunt vizati, in lumea politica, alesi din toate orizonturile, atat din Parlamentul European (PE), Bundestag (Camera inferioara a Parlamentului german), parlamentari regionali, cat si alesi municipali”, a adaugat ea, precizand ca Guvernul ia “foarte in serios” acest caz.
Persoanele aflate la originea acestei divulgari – de o amploare fara precedent in lumea politica germana – nu au fost identificate deocamdata.
CONT DE TWITTER BLOCAT
Aceste date au fost difuzate pe un cont de Twitter – inainte de Craciun -, sub forma unui calendar al Postului Craciunului, insa presa si Guvernul au dezvaluit svandalul abia vineri. Acest cont a fost blocat de reteaua de socializare.
Potrivit unuia dintre documentele postate online, apar doua adrese de e-mail ale cancelarului, dar si un numar de fax si antete de scrisori care i-au fost adresate.
Insa autoritatile germane au subliniat ca “date false” ar putea sa fi fost, de asemenea, publicate. Ele au anuntat ca nu pot, inca, sa spuna daca datele au fost difuzate in urma unui atac cibernetic – ca cele care au afectat deja aceasta tara in mai multe randuri in trecut – sau in urma unei divulgari din interior. Reteaua informatica centrala a guvernului nu a fost vizata, in orice caz, afirma ele.
Politia Criminala (BKA) si serviciul de informatii interne (BfV) sunt insarcinate cu ancheta.
“ATAC GRAV”
Ministrul german al Justitiei Katarina Barley a denuntat “un atac grav” comandat de cei care “vor sa saboteze increderea in democratie si institutiile sale”. Conducatorul grupului parlamentar al stangii radicale germane Dietmar Bartsch s-a declarat “profund socat” de acest “atac grav contra democratiei in tara noastra”. Potrivit mai multor publicatii, intre care si postul public RBB, care vorbeste despre un atac informatic, in afara de personalitati politice au fost vizati, de asemenea, jurnalisti din cadrul serviciului public, animatori de televiziune si vedete.
Potrivit Ministerului de Interne, toate partidele politice germane mari – de la democrati-crestinii cancelarului la verzi – sunt vizate – inclusiv partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreapta).
Au fost difuzate mai ales liste de contacte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *