Atac cibernetic la una dintre cele mai mari burse de monede virtuale din lume. Hackerii ar fi furat milioane de dolari in bitcoin

Una dintre cele mai mari burse pentru tranzactionarea monedelor virtuale din lume, Bithumb, este anchetata, dupa ce a recunoscut ca PC-ul unuia dintre angajatii sai a fost atacat informatic. Hackerii ar fi furat datele personale ale unui numar de peste 30.000 de clienti, iar unora dintre ei le-au fost furati bani, potrivit BBC News, citat de News.ro.
Bithumb, care le permite membrilor sai sa cumpere si sa vanda monede virtuale Bitcoin si Ethereum, este cea mai mare bursa de acest tip din Coreea de Sud si una dintre cele mai mari cinci din lume, pe baza volumelor tranzationate recent. Atacul informatic ar fi avut loc in februarie si ar fi vizat computerul personal al unui angajat, nu serverele companiei de la sediul centrul. Societatea a descoperit problema abia pe 29 iunie si ar fi contactat autoritatile a doua zi.
De asemenea, a postat un anunt pe site potrivit carora datele furate nu include parole. Cu toate acestea, zeci de clienti au reclamat ca au fost sunati sau contactati prin SMS in iunie si au fost convinsi sa divulge datele lor de autentificare.
Bithumb a promis …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *