Atacul asupra consulatului american de la Benghazi putea fi evitat – raport al Senatului SUA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Anchetatorii din cadrul Comitetului pentru Informatii din Senatul american, au realizat zeci de interviuri si audieri cu persoanele care au supravietuit in urma dublului atentat de la Benghazi, in estul Libiei, in ziua comemorarii atentatelor din 11 septembrie 2001.
Atentatul provocase un scandal politic in Statele Unite, republicanii acuzand administratia presedintelui american Barack Obama ca a incercat sa disimuleze caracterul terorist al atacului.
Raportul de ancheta, publicat miercuri, releva faptul ca Departamentul de Stat american nu a reactionat intr-un mod suficient de bine la avertismentele privind deterioratea climatului de securitate in estul Libiei.
„Departamentul de Stat (american) ar fi putut sa consolideze masurile de securitate la Benghazi, luand in considerare ca situatia securitatii in regiune s-a deteriorat, iar serviciile de informartii au raportat atacuri impotriva occidentalilor la Benghazi, inclusiv doua incidente impotriva misiunii (diplomatice), la 6 aprilie si 6 iunie 2012”, apreciaza raportul.
De asemenea, raportul clarifica circumstantele …

spot_imgspot_img