Atacul terorist de la Nisa. MAE anunta: Doi romani au fost raniti

0
1

UPDATE 08.31:?Doi romani care traiesc in Franta?au fost raniti si sunt internati intr-un spital din Nisa, a precizat ministrul Afacerilor Externe, la Digi24.
MAE anunta informatia si intr-un comunicat de presa: “Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca pana la acest moment, printre decedati, nu au fost identificati cetateni romani.?Totodata, conform ultimelor informatii disponibile, printre victimele ranite si spitalizate se afla 2 cetateni romani.?O echipa consulara a oficiului consular roman de la Marsilia s-a deplasat in cursul noptii la Nisa si este in legatura cu rudele persoanelor ranite”.
——
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face verificari, in regim de urgenta, pentru a afla daca printre victimele atacului terorist?care a avut loc?in noaptea de joi spre vineri, in orasul Nisa, de Ziua Nationala a Frantei, sunt si cetateni romani.
“Ca urmare a atacului produs in cursul acestei nopti in orasul Nisa, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei in Franta si Consulatului General la Marsilia, intreprinde in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii atacului si cetatenia victimelor. Cele doua misiuni au declansat procedurile consulare specifice in astfel de situatii, monitorizeaza evolutia situatiei si mentin in permanenta legatura cu celulele de criza constituite de autoritatile franceze. Suplimentar, o echipa consulara din cadrul Consulatului General la Marsilia se deplaseaza de urgenta la fata locului pentru a oferi asistenta consulara necesara”, informeaza MAE.
Totodata, MAE a condamnat atacul in termenii cei mai duri si si-a exprimat solidaritatea cu poporul francez.
“In aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante familiilor victimelor acestui act de o violenta incalificabila si exprima intreaga solidaritate cu poporul francez greu incercat. Totodata, Ministerul Afacerilor Externe reitereaza sprijinul Romaniei in lupta impotriva terorismului si reafirma necesitatea concentrarii si intensificarii eforturilor internationale in combaterea oricaror forme de terorism”, …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here