Atanasiu: Ponta se gandeste foarte serios sa se retraga pentru ca PSD il preseaza cu Legea amnistiei

de Pacala Dana – Mediafax, Dan Lungu Publicat la: 05.04.2014 15:59 Ultima actualizare: 05.04.2014 16:00

Presedintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, sustine ca premierul Victor Ponta “se gandeste foarte serios sa se retraga” pentru ca PSD “il preseaza” cu Legea amnistiei si a gratierii, iar UE il preseaza, pe de alta parte, “ca nu cumva sa-l muste sarpele si sa dea aceasta lege”.

“Domnul Ponta se gandeste foarte serios sa se retraga. E putin cam tarziu in decembrie, dar e bine si atunci. Si se gandeste dintr-un motiv foarte practic si pragmatic: PSD il preseaza puternic, fiindca foarte multi din alesii locali, primari, presedinti de CJ risca sa se confrunte cu justitia si sa piarda aceasta confruntare. Si il preseaza pe domnul Ponta cu Legea amnistiei si a gratierii. Or, domnul Ponta mai are o presiune, din partea lumii democratice, a Uniunii Europene, care spune ca nu cumva sa-l muste sarpele si sa dea aceasta lege. Si atunci, prins intre ciocan si nicovala, a cedat si a zis: “Domnule, plec si lasati-ma in pace”. Pentru mine e o surprindere ca a cedat asa, unilateral, fiindca domnul Ponta avea o intelegere cu Traian Basescu sa faca un joc mai larg impreuna, in care ei se injurau din ora in ora, de dimineata pana seara, ca sa ocupe spatiul public, astfel incat sa nu se mai vada nimeni de ei si sa ajunga in decembrie unul presedinte si altul prim-ministru”, a spus Atanasiu.
Liderul PNL Alba a adaugat ca Victor Ponta a cedat pentru ca PSD i-a spus ca, daca nu face ceea ce i se cere, adica nu da Legea amnistiei si a gratierii, va fi lasat singur in campania electorala.

“Acum ca domnul Ponta a cedat fiindca PSD i-a spus: “Domnule, daca nu se face ce cerem, adica Legea amnistiei si a gratierii, du-te si castiga tu alegerile singur, fiindca noi stam acasa si nu iesim ca sa vorbim cu oamenii sa mearga la vot”, in momentul acela domnul Ponta a cedat si a spus: “Domnule, in decembrie ma intorc la familie. Am muncit destul in politica 13 ani, e vremea sa ma intorc la familie”. Domnul Ponta acum plateste exact ce a facut. El a crezut ca e smecher cand a scos PNL de la guvernare, a scos si trei sferturi din PSD de la guvernare si si-a adus ministri de casa, ai lui, personali. Nu PSD-isti, nu, prieteni, prietenii lui. Pe doamna de la Finante, pe domnii de la Energie, Justitie. Cand iti faci jumatate de Guvern cu ministri de casa, e normal sa-ti nemultumesti partidul si e normal ca la un moment dat aia sa se rascoale”, a spus Teodor Atanasiu.
El a afirmat ca, din cate a inteles, sambata, Liviu Dragnea i-a adus pe “rasculati” sa discute, la Brasov, “cum fac cu dosarele”.
“Astazi (sambata – n.r.) am inteles ca i-a adus Dragnea pe rasculati la Brasov sa discute despre cum fac cu dosarele. Fiindca sunt multi. Aproape jumatate din presedintii lor de CJ-uri, cu o gramada de primari. Li se injumatateste partidul, cel putin in privinta alesilor locali. Si asta pentru ei creeaza o mare problema”, a conchis Atanasiu.
Premierul Victor Ponta a scris, vineri, pe Facebook, ca in noiembrie, dupa castigarea “ultimei batalii”, isi doreste sa lase locul in politica altora, “mai tineri”, iar el sa recupereze din timpul pe care in ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata sa.
“In urma cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Nastase m-a numit in functia de Sef al Corpului de Control al Guvernului! Si atunci m-am gandit cu regret, dar si cu mandrie, la cariera mea anterioara de magistrat, dar asa am crezut ca pot sa fac mai mult din ce mi-am propus in viata. Am incercat in toata aceasta perioada sa folosesc pozitiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba in bine tara in care eu si familia mea ne-am nascut si in care o sa traim tot timpul, cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *