Atentat sinucigas in sudul Turciei! O explozie devastatoare a facut zeci de morti si sute de raniti

O puternica explozie s-a produs, luni, intr-un centru cultural din orasul turc Suruc, in apropierea granitei cu Siria. Deflagratia a facut cel putin 27 morti si peste 100 de raniti, potrivit Reuters. Nu se stie exact, deocamdata, care a fost cauza exploziei dar, potrivit relatarilor de la fata locului, ar fi vorba despre un nou atac sinucigas al militantilor Statului Islamic.

Ministerul de Interne de la Ankara a facut apel la calm dupa “atacul terorist care a lovit crunt in unitatea si integritatea tarii.”
Explozia s-a produs in gradina centrului cultural, unde erau cazati in jur de 300 de delegati ai unor organizatii de tineret ce dadeau o mana de ajutor la reconstruirea orasului Kobane, devastat de razboi. In ultimele luni, orasul Suruc a oferit gazduire multor refugiati din Kobane.
Explozia s-a produs chiar in momentul in care tinerii turci si kurzi, adunati in gradina centrului cultural, se pregateau sa plece intr-o excursie la Kobane, peste granita cu Siria, de unde fortele kurde siriene i-au alungat luna trecuta pe jihadistii Statului Islamic.
Televiziunile au prezentat imagini cu cadavre intinse sub copaci in gradina centrului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *