Atentat terorist pe aeroportul Domodedovo din Moscova: 35 morti, 130 raniti

Atentat terorist pe aeroportul Domodedovo din Moscova: 35 morti, 130 raniti

O explozie s-a produs luni la terminalul sosiri zboruri internationale, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a anuntat agentia Interfax, citata de AFP. Purtatorul de cuvant al aeroportului Domodedovo a declarat ca 35 de persoane si-au pierdut viata in urma atacului terorist.

Trei persoane, suspectate ca ar fi implicate in atentatul sinucigas comis luni la aeroportul Domodedovo din Moscova, sunt cautate de autoritatile ruse, a declarat o sursa din politie pentru agentia Interfax, citata de AFP.

Anchetatorii nu sunt deocamdata in masura sa determine daca atentatul este opera unuia sau a mai multor teroristi. Un martor, intervievat de postul de radio Russka Slujba Novostiei, a afirmat ca a auzit doua explozii succesive.

Domodedovo este cel mai mare dintre cele trei aeroporturi din Moscova, aflat la aproximativ 40 de kilometri sud-est de centrul Moscovei. Este tranzitat mai ales de muncitori straini si turisti, scrie BBC.

Metroul din Moscova a fost in ultimii ani tinta mai multor atentate sinucigase. Ultimul a avut loc in martie 2010 si s-a soldat cu aproximativ 40 de morti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *