Atentie! FISCUL iti calculeaza DIN OFICIU taxele daca nu-ti declari venitul

Contributiile sociale datorate de persoanele fizice care nu depun declaratii vor fi calculate din oficiu de Agentia de Administrare Fiscala (ANAF) care a elaborat un ordin in acest scop, potrivit Capital.ro.
Baza minima de calcul este de 35% din salariul mediu stabilit in bugetul de pensii, adica 2.223 lei.
“Potrivit Codului de procedura fiscala organul fiscal stabileste baza de impunere si obligatia fiscala de plata aferenta, prin estimarea rezonabila a bazei de impunere, folosind orice proba si mijloc de proba prevazute de lege, ori de cate ori acesta nu poate determina situatia fiscala corecta”, se arata in comunicatul ANAF.
ANAF stabileste prin estimare baza lunara de calcul al CAS la nivelul minim prevazut de Codul fiscal. Potrivit Codului Fiscal, baza lunara de calcul a CAS nu poate fi mai mica de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat. Pentru 2014, nivelul este de 2.223 lei.
Proiectul de ordin propune aprobarea procedurii privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale datorata de persoanele fizice, precum si formularelor necesare in acest …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *