Atentie la alergiile sezoniere!

0
1

Alergia este reactia sistemului imunitar la elemente obisnuite, banale din mediul inconjurator, la care nu ar trebui sa reactioneze. Substantele ce declanseaza o reactie alergica se numesc alergeni si sunt reprezentate in mod frecvent de polenuri, mucegaiuri, acarieni, par de animale, anumite alimente.
Alergia poate aparea la orice varsta, dar e mai frecventa in copilarie si in adolescenta. Exista si alergii cu caracter sezonier, aparand mai ales primavara si fiind generate de polen, praf, mucegai, puful plopilor, intepaturi de insecte, unele plante.

Alergia de primavara cauzata de polen debuteaza la jumatatea lunii martie si se sfarseste in iunie. Deci acum suntem in plin sezon al alergiilor.
Alergiile de primavara intra in categoria alergiilor sezoniere, fiind declansate de prezenta polenului in aer si modificarile climatice. Printre cele mai frecvente alergii de primavara sunt rinita alergica, rozaceea (alergia cauzate de iedera) si astmul.Formele rinitei alergice care persista pe intreaga perioada a anului sunt denumite rinite alergice pereniale.
Tratamentul pentru alergiile sezoniere vizeaza in primul rand ameliorarea simptomelor.

Raceala sau alergie
Stranutati, va curge nasul, va lacrimeaza ochii? Nu va grabiti sa va tratatai de raceala, s-ar putea sa fie o alergie de primavara.
Daca aveti simptome ca cele descrise anterior, mergeti mai intai la un medic ORL, apoi la oftalmolog. Daca niciunul dintre ei nu gaseste o cauza organica pentru suferinta dvs, diagnosticul va fi pus de medicul alergolog, dupa un consult amanuntit si teste …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here