Atentie, soferi! Ce nu trebuie sa lipseasca din masina cand plecati la drum pe vreme rea

Drumurile cu probleme se stiu: cele din Teleorman, Buzau, Vrancea, Galati, Autostrada Soarelui, uneori si DN1 pe Valea Prahovei. Nu doar iarna poti avea probleme pe soselele din Romania: oricand poti face pana pe un drum de tara sau te poti trezi cu o defectiune la motor.
CINCI PROBLEME de masina cu care te vei confrunta IARNA. Uite la ce trebuie sa fii ATENT
Uite 6 lucruri care nu trebuie sa-ti lipseasca din portbagaj la drum lung, conform Auto Bild:
1. Lanterna si baterii de rezerva. Nu conteaza cat de puternice sunt farurile masinii tale, au limitarile lor intr-o situatie de urgenta: mai ales atunci cand ai ramas blocat pe un drum de tara neiluminat, intr-o noapte fara luna.
2. Un incarcator auto. Telefonul mobil este cea mai buna cale de a pastra legatura cu lumea atunci cand ai ramas blocat in nameti sau cand ai facut pana pe vreun drum de tara. Pe langa faptul ca poti chema ajutoare cu el, inclusiv sa transmiti pozitia prin GPS, un telefon poate face asteptarea mai usor de suportat.
CINCI PERICOLE pentru masina ta in aceasta iarna. Uite cum le poti EVITA
3. Lanturi, lopata si (sac de) nisip. Pentru ca se apropie sezonul rece, fa rost din timp de lanturi pentru cauciucuri, o lopata extensibila si niste nisip, mai ales daca faci drumuri lungi destul de des. Nu uita sa pui in portbagaj si un cablu de tractare.
4. Paturi si manusi. Stii foarte bine ce inseamna sa petreci o jumatate de ora blocat in coloana pe Valea Prahovei, de exemplu. Acum imagineaza-ti cum ar fi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *