Atentionare de calatorie: Cod portocaliu de furtuni puternice si de ninsori abundente in zonele montane

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atentionare de calatorie pentru Grecia, unde sambata si duminica este cod portocaliu de furtuni puternice, cu vant intens si valuri violente, in zona Marii Egee, ceea ce ar putea duce la suspendarea unor curse maritime. De asemenea, in zonele de munte se asteapta ninsori.

MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca, pentru perioada 23-24 februarie, Serviciul local de Meteorologie a emis un cod portocaliu de furtuni puternice, vant cu intensitate de 9-10 pe scara Beaufort (viteza de aproximativ 90-105 km/h si valuri violente, inalte de circa 12 metri) in largul Marii Egee si caderi locale de ninsoare, cu depunere de strat de zapada, in zonele de munte.
Din cauza vantului puternic, exista posibilitatea suspendarii curselor maritime din porturile direct afectate.
Cetatenii romani care urmeaza sa se deplaseze cu feribotul sunt indrumati sa contacteze, in prealabil, firmele de transport naval.
Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106728879, +302106728875 si cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *