Australia a anihilat un grup terorist care viza doborarea unui avion. Patru suspecti au fost arestati

Fortele de ordine australiene au dejucat un complot terorist,??presupus islamist, care urmarea doborarea?unui avion printr-un dispozitiv exploziv improvizat, a anuntat duminica premierul Malcolm Turnbull, informeaza AFP citata de Agerpres.
Pentru contracararea acestei amenintari. patru persoane au fost arestate sambata la Sydney.
“Pot anunta ca noaptea trecuta a avut loc o importanta operatiune de contraterorism pentru a dejuca un complot terorist ce viza doborarea unui avion”, a declarat duminica premierul Australiei. In urma acestui incident, masurile de securitate au fost consolidate pe principalele aeroporturi din tara.
“Amenintarea terorista este extrem de reala”, a avertizat premierul, precizand ca planul de atac pare sa dezvaluie un “complot elaborat”, nu doar o initiativa a unui “lup singuratic”.
Pentru a-i retine pe cei patru suspecti,?politia a luat cu asalt locuinte in cel putin patru cartiere diferite din Sydney, intre care si centrul orasului.
Ei sunt suspectati ca au legatura cu un complot “de inspiratie islamica”, a declarat comisarul Andrew Colvin, din cadrul politiei federale australiene.
“Credem ca este vorba de terorism de inspiratie islamica. Trebuie sa anchetam mai profund ceea ce se ascunde exact in spatele acestui lucru”, a explicat comisarul.
El a adaugat ca datorita unor informatii culese in ultimele zile fortele de ordine au descoperit pista unui posibil “atac terorist in care s-ar fi folosit un dispozitiv exploziv improvizat”, pregatit de mai multe persoane la Syndey.
Autoritatile nu au …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *