Australia respinge informatiile privind posibile fragmente ale zborului MH370 in golful Bengal

Autoritatile australiene au respins, miercuri, afirmatiile unei companii de exploatare marina, potrivit careia obiecte depistate in golful Bengal ar putea apartine avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, arata Mediafax.
Compania GeoResonance, citata de presa malaeziana si de postul de televiziune australian Seven, afirma ca a reperat posibile fragmente ale avionului la 5.000 de?kilometri?de zona actuala de cautare.
Marti, ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, a anuntat ca va verifica informatia, dar centrul de coordonare a cautarilor internationale, instalat in Australia, a respins aceasta ipoteza.
“Localizarea MH370 sugerata de informatiile GeoResonance nu se afla in zona de cautare”, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul centrului.
“Australia a preluat conducerea cautarilor pe baza informatiilor obtinute de satelit si prin alte cai pentru a stabili localizarea avionului disparut”, iar “echipa de cautare internationala este increzatoare in faptul ca ultima localizare a avionului disparut se afla in partea sud a zonei de cautare”, a adaugat el.
Avionul Malaysia Airlines a disparut la 8 martie, in timp ce se deplasa pe ruta Kuala Lumpur – Beijing, cu 239 de persoane la bord, dintre care o treime chinezi.
Pornind de la calculele privind viteza si consumul de carburant, coroborate cu datele din satelit, anchetatorii cred ca avionul a deviat de la planul de zbor si s-a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *