Australia: Cautarile cu submarinul ale zborului MH370 vor continua

Cautarile efectuate cu ajutorul unui submarin pentru gasirea epavei avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines in Oceanul Indian se vor intensifica, a anuntat luni premierul australian, precizand ca este “foarte improbabil” ca ramasitele sa fi ramas la suprafata, relateaza AFP, citata de Mediafax.
“Este foarte improbabil in acest stadiu sa gasim vreun fragment de avion la suprafata oceanului”, a declarat Tony Abbott in cursul unei conferinte de presa la Sydney. La peste 50 de zile de la disparitia sa, “majoritatea componentelor (avionului) inghitite de apa trebuie sa se fi scufundat”, a declarat el.
Cautarile cu submarinul vor fi intensificate si extinse, “daca va fi necesar, la toata zona de impact estimata, respectiv 700 de kilometri pe 80”, a adaugat el.
Zborul MH370 al Malaysia Airlines a disparut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, dintre care 153 de chinezi.
Avionul, care facea legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, s-ar fi scufundat in sudul Oceanului Indian, dar nicio urma materiala a aparatului nu a fost gasita, in pofida unei operatiuni vaste de cautare navala si aeriana, desfasurata in largul coastelor estice ale Australiei.
Avioanele care pleaca din orasul Perth catre zona situata la 1.500-2.000 de kilometri “opereaza la limita” conditiilor de securitate cerute, cu rotatii lungi si uneori realizate la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *