Australian Open 2019: SIMONA HALEP poate fi depasita de noua jucatoare in clasamentul WTA

Simona Halep este lider WTA pentru a 62-a saptamana si are garantata aceasta pozitie pana dupa turneul de la Melbourne. Simo poate pierde pozitia de lider mondial pe 28 ianuarie, dupa Australian Open, unde are de aparat finala jucata anul trecut. Constanteanca e principala favorita a turneului de Grand Slam de la Melbourne, insa se afla departe de cea mai buna forma, abia revenind dupa accidentare, anunta Digi Sport.
Pentru a fi sigura ca se mentine pe prima pozitie a clasamentului si dupa turneul de la Melbourne, Simona trebuie sa ajunga cel putin in finala si Kerber sa nu castige trofeul. In orice alt scenariu, exista sanse mari ca sportiva noastra sa fie depasita de cineva.
Sanse la primul loc detin inclusiv Kiki Bertens si Aryna Sabalenka, sportive care inchid acum TOP 10 WTA. Totusi, jucatoarele aflate in proximitatea Simonei in clasament detin sanse mai mari sa o detroneze. Angelique Kerber, Sloane Stephens, Elina Svitolina, Naomi Osaka si Petra Kvitova par sa aiba, pe hartie, cele mai mari sanse de a trece de Halep.
Cum poate Halep sa piarda locul 1 WTA dupa Australian Open
Mai jos am facut calcule pentru jucatoarele aflate in urmarirea Simonei. In prima coloana am trecut ce puncte au acestea de aparat, pentru ca apoi sa notam ce faza trebuie sa atinga pentru a avea sanse mari sa urce peste Halep.
Angelique Kerber (780 puncte de aparat / are nevoie cel putin de semifinale pentru a avea sanse la primul loc WTA)
Caroline Wozniacki (2000 puncte / victorie)
Sloane Stephens (10 puncte / sfert de finala)
Elina Svitolina (430 puncte / semifinala)
Naomi Osaka (240 puncte / sfert de finala)
Petra Kvitova (10 puncte / semifinala)
Karolina Pliskova (430 / finala)
Kiki Bertens (130 / finala)
Aryna Sabalenka (10 / victorie, conditie Halep sa nu treaca de primul tur)
Simona Halep are asteptari mici de la Australian Open
Halep are parte de un traseu complicat la “openul vesel”, insa asteptarile sale sunt oricum mici. Accidentata in ultima parte a lui 2018, Simo vrea sa aiba meciuri in picioare, astfel incat in primavara sa ajunga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *