Austria critica tarile est-europene care nu accepta migranti, dar recunoaste ca nici acestia nu vor in Romania

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a exprimat regret ca state central si est-europene nu accepta solicitanti de azil in cadrul sistemului UE de redistribuire, observand ca si imigrantii extracomunitari refuza sa mearga in tari precum Romania, Bulgaria si Polonia.
Kurz a criticat politicile Uniunii Europene in materie de imigratie. “Nu trebuie sa spunem ca nu putem gasi solutii la problema imigratiei”. In ultimii ani, s-a reusit distribuirea la nivelul UE a doar 30.000 de imigranti extracomunitari. “Atatia ajungeau in Europa in doar 48 de ore in 2015”, a afirmat Sebastian Kurz intr-un interviu acordat postului ZDF. Liderul de la Viena a subliniat ca problema imigratiei extracomunitare trebuie rezolvata prin protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene si prin asistenta acordata tarilor care sunt surse de migratie.Kurz a criticat statele central si est-europene care nu accepta imigranti in cadrul sistemului de redistribuire stabilit de UE. “Nu doar ca unele state membre refuza imigranti, dar nici imigrantii nu sunt pregatiti sa mearga in tari precum Bulgaria, Romania sau Polonia. Si chiar daca am reusi sa ii trimitem cu politia in aceste tari, in cativa ani ar reveni in Germania, Austria sau Suedia”, a continuat Sebastian Kurz, citat de agentia DPA.
Angela Merkel a criticat, la randul sau, lipsa de solidaritate a unor tari europene in materie de imigratie. “Daca sistemul de protejare a frontierelor externe nu functioneaza corespunzator, atunci, din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *