Autodesk anunta Parteneriatul Educational Strategic cu Universitatea Politehnica din Bucuretti

Autodesk anunta Parteneriatul Educational Strategic cu Universitatea Politehnica din Bucuretti

Autodesk anunta incheierea parteneriatului educational strategic cu Universitatea Politehnica din București.

Termenii parteneriatului includ integrarea a 830 de licente pentru solutii software specializate in proiectarea din domeniul ingineriei mecanice in cursurile și programa universitara a 10 facultati de profil din cadrul UPB. Acestea acopera o mare verietate de domenii, precum managementul și ingineria sistemelor tehnice, ingineria mecanica, mecatronica și transporturile.

Noua initiativa reprezinta o schimbare in modelul de licentiere universitara, de la licente campus la suite, ceea ce duce la o creștere a numarului de licente necesare UPB. Precedent, universitatea a avut aproximativ 500 de licente.

Autodesk, impreuna cu partenerul sau Man and Machine Romania, distribuitor autorizat Autodesk, ofera, in mod gratuit, cursuri, mentenanta și consultanta pentru solutiile oferite, atat pentru cadrul profesoral, cat si pentru studenti.

“Prelungirea parteneriatului cu UPB demonstreaza determinarea noastra in sprijinirea urmatoarei generatii de proiectanti si ingineri in obtinerea unei experiente valoroase in ceea ce priveste utilizarea software-ului de proiectare, precum si cresterea competitivitatii lor pe piata muncii”, spune Steven Cottingham, EMEA Education Program Manager Autodesk. “Ne bucuram de incheierea acestui parteneriat pe termen lung, care va aduce beneficii ambelor parti”.

“Fiind universitatea tehnica de top a Romaniei, ne concentram pe implementarea abordarilor noi si inovatoare in proiectare si inginerie, care ne asigura de faptul ca studentii nostri au cunstintele si deprinderile tehnice necesare pentru a reusi in carierele lor profesionale” spune dl. Profesor Constantin Stancescu, Universitatea Politehnica Bucuresti. “Parteneriatul nostru strategic cu Autodesk va sprijini demersurile noastre, astfel incat studentii nostri sa se bucure de experienta valoroasa pe care o acumuleaza lucrand cu cele mai noi solutii in software de proiectare”.

Prin intermediul Autodesk Education Community (https://students.autodesk.com ), Autodesk pune aplicatiile sale la dispozitia studentilor din toata lumea, in mod gratuit. Studentii pot descarca versiunile complete ale solutiilor software pe care 9 milioane de proiectanti, ingineri, arhitecti si artisti in grafica digitala le utilizeaza in cadrul tutor companiilor din clasamentul “Fortune 100” din peste 183 de tari. Acestia pot astfel experimenta cele mai noi capacitati de lucru ale aplicatiilor de proiectare 2D si 3D precum Autodesk ? Inventor ?, Autodesk ? Revit ?, Autodesk ? 3ds Max ?, Autodesk ? Maya ? si AutoCAD ?.

Despre initiativele Autodesk Education
Autodesk sprijina studentii si profesorii prin furnizarea de aplicatii software specializate pentru proiectare 3D, programe inovative si alte resurse pentru inspirarea noilor generatii de profesionisti. Prin oferirea suportului necesar profesorilor pentru o educatie avansata in proiectare, stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM), Autodesk ajuta in pregatirea studentilor pentru succes atat in viata academica, cat si in cea profesionala. Autodesk sprijina scoli si institutii de invatamant superior din intreaga lume prin oferirea de discount-uri substantiale, abonamente, programe, cursuri, dezvoltarea curiculei si resurse comunitare. Pentru mai multe informatii despre programele si solutiile educationale Autodesk vizitati http://www.autodesk.com/education.

Despre Autodesk
Autodesk Inc. este lider mondial in dezvoltarea de aplicatii software pentru proiectare 3D, inginerie si divertisment. Clientii ce activeaza in domenii precum proiectarea mecanica, arhitectura, constructii, infrastructura, media si entertainment – incluzand cei mai recenti 15 castigatori ai premiului Academiei pentru Cele Mai Bune Efecte Vizuale – utilizeaza solutiile Autodesk pentru proiectarea, vizualizarea si simularea ideilor si conceptelor. Incepand cu lansarea aplicatiei software AutoCAD in 1982, Autodesk continua sa-si imbogateasca portofoliul de aplicatii adaptate pietelor globale. Mai multe informatii despre Autodesk gasiti la www.autodesk.com .

Despre Man and Machine
Man and Machine Software SE (M+M) este unul dintre cei mai importanti distribuitori de software de proiectare si productie asistata de calculator (CAD/CAM) din Europa, avand filiale in Germania, Austria, Elvetia, Franta, Italia, Anglia, Belgia, Romania, Suedia, Polonia dar si in Statele Unite ale Americii, Japonia si zona APAC.

Gama de produse oferita de M+M este extrem de variata si cuprinde solutii CAD/CAM cu nivele de pret/performanta diferite pentru cele mai importante industrii (inginerie mecanica, arhitectura, infrastructura). Infiintata in anul 1984, compania are sediul central in Wessling, Germania. Pentru mai multe informatii despre Man and Machine Romania, vizitati www.manandmachine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *