Autoritatile din Florida au cerut evacuarea a 5,6 milioane de locuitori, inainte de impactul cu uraganul Irma

Autoritatile din statul american Florida au emis sambata ordine de evacuare pentru aproximativ 5,6 milioane de locuitori, pe fondul apropierii uraganului Irma, considerat unul dintre cele mai puternice din istorie.
Uraganul Irma a ajuns deasupra arhipelagului Camaguey din Cuba la ora 05,00 ora Romaniei, cu rafale de peste 260 de kilometri pe ora, potrivit Centrului national american pentru uragane (NHC).
“Uraganul Andrew, care a distrus cea mai mare parte din sudul Floridei in 1992, “era un uragan de categoria 5 dar foarte, foarte mic, compact, in comparatie cu ceea ce vedem ca se intampla in cazul uraganului Irma”,? explicat Brock Long., director al Agentiei americane de gestionare a situatiilor de urgenta (FEMA).
Uraganul Irma, de categoria 5, cea mai ridicata pe scara Saffir-Simpson, a produs rafale de vant de pana la 295 km/h, devastand mai multe insule din Marea Caraibilor si cauzand peste 20 de decese. Intre timp, meteorologii au ajustat parcursul potential al uraganului, cu impact mai mare spre coasta de vest a Floridei, departe de zona metropolitana Miami – unde locuiesc sase milioane de oameni -, ceea ce inseamna “o furtuna mai putin letala si mai putin costisitoare”, a declarat cercetatorul Brian McNoldy, de la Universitatea din Miami.
Uraganul Irma este asteptat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *