Autostrada Bucuresti – Ploiest va avea 3 benzi pe sens

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Compania de Autostrazi si constructorii negociaza diferenta de pret pentru largirea cu doua benzi.

Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a solicitat celor doua consortii care realizeaza primele doua tronsoane de autostrada intre Bucuresti si Ploiesti oferte de pret pentru construirea a trei benzi pe fiecare sens de circulatie, in loc de doua, dupa cum era stabilit in proiectele prezentate initial. Proiectul va fi extins la trei benzi pe sens pina aproape de Ploiesti, de unde va porni autostrada care va duce la Focsani si apoi la Albita. Mihai Grecu, director general al companiei, afirma ca largirea este necesara deoarece portiunea va fi folosita atit de persoanele care calatoresc catre Valea Prahovei, cit si de cele care vor circula in directia Moldova. ?Traficul este ridicat, respectiv intre 30.000 si 60.000 de autovehicule zilnic pe sens?, spune directorul general.

Conducerea companiei asteapta de la constructori ofertele de pret, insa nu este dispusa sa plateasca pretul solicitat de acestia, superior celui unitar, convenit initial in contractele semnate. ?Estimam un pret suplimentar de 3,2 milioane de euro pe kilometru?, afirma reprezentantul uneia dintre firmele care participa la proiect. Pretul i se pare mare lui Mihai Grecu. ?Este mult. Nu vom accepta decit o crestere de pret proportionala. Ginditi-va ca, in proiectul initial, autostrada are o latime de 27 de metri, iar doua benzi in plus, cite una pe fiecare sens, vor mai adauga doar sapte metri?, ne-a declarat acesta. Dupa socotelile directorului general al CNADNR, majorarea de pret va corespunde volumului de lucrari efectuate suplimentar si preturilor unitare stabilite pe fiecare tip de lucrare.

Costul initial prevazut pentru construirea sectorului Moara Vlasiei-Ploiesti a fost de aproape 200 de milioane de euro pentru 42 de kilometri. Valoarea unitara pe kilometru cu care asocierea EuroConstruct Trading 98, UMB Spedition si Pa&Co a cistigat licitatia pentru acest tronson este inferioara celei solicitate de firmele Tirena Scavi si Pizzarotti, respectiv 180 de milioane de euro pentru cei 19,5 kilometri care separa Bucurestiul de Moara Vlasiei. Diferenta a fost justificata de oficialii Ministerului Transporturilor prin faptul ca pe o portiune de sapte kilometri, imediat dupa iesirea din Bucuresti, autostrada va avea trei benzi si va fi iluminata pentru a corespunde clasificarii de autostrada urbana. ?Autostrada Bucuresti – Brasov va trece prin interiorul orasului Voluntari, unde trebuie sa montam panouri de mediu si panouri antizgomot in zonele din apropierea constructiilor?, au explicat reprezentantii CNADNR.

Conform proiectului, sectorul de autostrada de la Bucuresti la Moara Vlasiei va include un pod de circa doi kilometri. ?Pe cei 19,5 kilometri de autostrada vor fi o singura parcare si 42 de kilometri de parapete metalice. De asemenea, constructorul va realiza 1,2 kilometri de pasaje peste autostrada?, au afirmat oficialii CNADNR. Portiunile de autostrada Bucuresti-Moara Vlasiei-Ploiesti sint planificate sa fie date in exploatare in anul 2010. Celelalte portiuni, respectiv Ploiesti-Comarnic-Predeal-Brasov, vor fi realizate prin concesiune, insa CNADNR nu a stabilit inca firmele care vor efectua lucrarile.

spot_imgspot_img