Autostrada suspendata a lui Oprescu, mai aprope de realizare. Cat va costa proiectul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Autostrada suspendata ar putea costa 6,83 miliarde lei / FOTO: ziuaveche.ro

Valoarea estimata a investitiei este de 6,83 miliarde lei, din care aproape 58 de milioane reprezinta cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica.
Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, ca in cadrul parteneriatului public-privat pentru materializarea acestui proiect ar putea fi cooptati investitori din China, SUA, Rusia si Coreea de Sud. „Nu vorbim despre bani de la buget, pentru ca nu ii avem. Va fi un parteneriat public-privat”, a spus Oprescu.
Intrebat cand ar trebui sa inceapa lucrarile la autostrada suspendata, primarul general a raspuns: „Ieri. Proiectul a fost respins de sapte ori (pana joi – n.r.)”.
Proiectul autostrazii suspendate, denumit „Inchiderea inelului median de circulatie la zona de nord”, urmareste fluidizarea traficului pe marile artere.
„Solutia proiectata prevede realizarea unui sistem rutier complex cu urmatoarea configuratie: pe sectorul Virtutii-Gravita dezvoltarea in lungul bulevardului Constructorilor si apoi traversarea triajului Chitila, dezvoltarea la nord de calea ferata pe sectorul Grivita-Poligrafiei cu o artera cu sase fire de circulatie, cate trei pe fiecare sens, realizarea a doua tuneluri unidirectionale cu cate trei benzi pe sens , pe sectorul Poligrafiei-Avionului, dezvoltarea la nord si la sud de calea ferata prin doua cai unidirectionale pe sectorul Avionului-Petricani si realizarea a doua bulevarde bidirectionale, unul la nord si unul la sud de calea ferata, pe sectorul Petricani-Colentina”, se arata in raportul de specialitate al proiectului aprobat de CGMB.
Potrivit studiului de fezabilitate, lungimea noii cai rutiere va fi de 13,15 kilometri, urmand sa fie construite inclusiv poduri si pasaje subterane si supraterane.
Proiectul autostrazii suspendate a fost anuntat de Sorin Oprescu inca din campania electorala de acum patru ani. Anul acesta, dupa castigarea unui nou mandat de primar general, Oprescu a anuntat ca acest proiect va fi primul pe care il va trece prin CGMB.
In martie 2011, primarul general spunea ca autostrada suspendata se va numi „drum expres”, intrucat „legislatia nu permite autostrada in …

spot_imgspot_img