Avancronica. Steaua – ASA Targu Mures: Meciul care poate da campioana. Miza financiara uriasa!

Steaua – ASA Targu Mures este meciul sezonului in Liga I, partida de pe Arena Nationala, de miercuri, de la ora 21.30, putand da numele viitoarei campioane a Romaniei. O lupta a orgoliilor, dar si una pentru multe milioane de euro, partida se anunta spectaculoasa.
Steaua se afla la doar un punct avans in fata muresenilor, iar meciul din etapa a 29-a?ar putea transa lupta pentru titlu in cazul unei victorii, indiferent a cui va fi aceasta. Diferenta de puncte dintre cele doua a scazut in retur, dupa ce la pauza de iarna stelistii aveau 13 puncte in avans, astfel ca meciul de pe Arena Nationala, dar si ultimele 5 etape se anunta de foc.?Pentru FC Steaua acesta ar fi titlul cu numarul 55, in timp ce targ-muresenii ar fi campioni pentru prima data in istorie.
Urmareste aici Live Text Steaua – ASA Targu Mures: miercuri, ora 21.30
Miza financiara uriasa
Cu o reteta financiara de zeci de milioane de euro, asta datorita banilor veniti din participarile in Liga Campionilor, meciul ar trebui sa fie o lupta pe viata si pe moarte. Echipa care va lua titlul in acest an va castiga, in cazul unei calificari in grupele Ligii Campionilor, nu mai putin de 20 milioane euro. La acesti bani se adauga banii din drepturi de difuzare a Ligii I, plus alte venituri asociate cu titlul de campioana, ceea ce ar duce suma la peste 30 milioane euro. Cu acesti bani, ASA ar putea incepe o frumoasa poveste de succes, dupa cum a fost si cazul CFR-ului, echipa care insa a suferit o cadere abrupta de pe cele mai inalte culmi.
Pentru Steaua banii ar ajuta in continuare clubul sa aiba o situatie financiara stabila, in caz contrar echipa putand avea mari probleme.
Citeste si?Steaua – ASA Targu Mures: Cine arbitreaza meciul sezonului. Muresenii, in pericol
Ce jucatori folosesc Galca si Ciobotariu
Costel Galca are o situatia mult mai dificila la Steaua, fata de pozitia ocupata de Liviu Ciobotariu, la ASA. Cu un vestiar greu de tinut in frau, Galca va trebui sa gaseasca cel mai bun 11, fiind nevoit sa lase pe banca jucatori cu reale calitati. Cu toate ca nici ASA nu?duce lipsa de jucatori de valoare, banca de rezerve a lui?Ciobotariu nu este la fel de ofertanta precum cea a lui Galca.?
Cele doua mari absente ale Stelei vor fi Paul Papp si Raul Rusescu, ambii accidentati, care cel mai probabil vor rata tot restul sezonului. De cealalta parte, la ASA este incerta participarea lui Muresan, accidentat in urma cu 4 zile.?
Echipa probabila Steaua:?Arlauskis – Guilherme, Varela, Tamas, Rapa – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *