Avertismentul lui Tariceanu, pentru Guvernul Ciolos: sa nu se trezeasca cu o nefacuta in Parlament

de Catalina Manoiu Publicat la: 09.12.2015 22:15 Ultima actualizare: 09.12.2015 22:16

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca Guvernul Ciolos ar trebui sa isi schimbe discursul, daca nu vrea sa aiba parte de “o nefacuta”, in Parlament, afirmand ca semnalele pe care le primeste in legatura cu bugetul sunt “dezamagitoare”.

“Atrag atentia celor de la Guvern sa isi schimbe discursul daca nu vor sa se trezeasca cu o nefacuta in Parlament. Bugetul e o chestiune foarte serioasa, iar semnalele pe care le primesc sunt dezamagitoare. Bugetul se doreste a fi trecut pe repede inainte prin Parlament”, a declarat copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu.
Copresedintele ALDE a sustinut ca formatiunea pe care o conduce isi va argumenta punctul de vedere pe parcursul dezbaterii legii bugetului de stat pentru anul viitor.

Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca Guvernul Ciolos nu are nicio directie strategica, iar bugetul este “produsul unei smecherii”.
“Suntem tari la smecherii. (…) Acest buget este de fapt o carpeala, facuta in pripa, pe picior, in care nu se vede nicio urma de profesionalism sau rezultat al muncii tehnocratilor. Nu are niciun fel de viziune bugetul, se bazeaza pe trucuri ieftine, in asa fel incat sa pacaleasca si populatia si organismele internationale cu care suntem in conlucrare – Comisia Europeana, FMI”, a spus Tariceanu.
Tariceanu a sustinut ca abordarea legata de salariul mimim este inacceptabila: “Mi s-a parut inacceptabila abordarea legata de salariul minim. E o chestiune de conceptie, gresita fundamental si daca asta este conceptia oamenilor care proiecteaza bugetul in Romania ar fi mai bine sa se intoarca la Bruxelles si sa faca ceea ce au facut pana acum”.
Copresedintele ALDE a mai spus ca daca vom ramane cu salarii mici, Romania va ajunge, in continuare, sa performeze secundar, sa ramana o tara de categoria a doua in spatiul UE”.
“Nu putem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *