Aviatia si artileria turca au bombardat pozitii in nordul Siriei: Cel putin 35 de civili morti

UPDATE: Cel putin 35 de civili au murit in nordul Siriei in urma bombardamentelor armatei turce, in cea de-a cincea zi a ofensivei sale care urmareste, in acelasi timp, indepartarea militantilor Stat Islamic si oprirea expansiunii kurde la frontiera sa, potrivit Le Figaro online.
In urma bombardamentelor, duminica dimineata au murit el putin 20 de civili, iar alti 50 au fost raniti in comuna Jeb el-Koussa, a declarat pentru AFP Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).
De asemenea, 15 civili au murit si 25 au fost raniti, majoritatea grav, in urma bombadramentelor turce in apropiere de satul al-Amarné, situat la sud de Jarabulus, a mai anuntat OSDO.
La randul sau, armata turca a anuntat ca a eliminat 25 de “teroristi” kurzi cu ajutorul raidurilor aeriene lansate in nordul Siriei.

Nu exista deocamdata comentarii din partea militiei YPG, dar fortele aliate cu gruparea kurda au afirmat sambata ca nici o militie kurda nu s-a aflat in zonele vizate de catre trupele turcesti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *