Avocatul lui Oprescu sustine ca primarul suspendat va fi dus la Spitalul Universitar, pentru investigatii

Avocatul lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu,?a declarat, sambata, ca edilul suspendat al Capitalei va fi dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, pentru a fi consultat de un cardiolog, informeaza Mediafax.
“Va fi dus la spital pentru investigatii. Ni s-a aprobat cererea “, a declarat Alexandru Chiciu, la iesirea din Arestul Central al Politiei Capitalei.
Citeste si:?Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat in SPITAL
Doi reprezentanti ai Avocatului Poporului, insotiti un medic si un reprezentant al unei organizatii non-guvernamentale, au fost joi la Arestul Central al Politiei Capitalei, dupa ce institutia s-a sesizat din oficiu cu privire la situatia lui Sorin Oprescu. Acestia au stat de vorba cu Sorin Oprescu si cu conducerea Arestului Central, pentru a verifica daca au fost respectate dreptul la viata, la integritate fizica si psihica si dreptul la ocrotirea sanatatii in cazul primarului suspendat al Capitalei.
Primarul suspendat al Capitalei, care sufera de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie, la Spitalul “Sfantul Ioan”, pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost supus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in Arestul Capitalei, au declarat?surse medicale.
Citeste si:?Sorin Oprescu, dus din nou la spital. DNA ii verifica circuitele financiare din conturi
Avocatii lui Sorin Oprescu au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, printre care profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat in ultima perioada.
Viorel Mocanu a declarat?ca cererea a fost formulata din cauza ca durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci cand a fost dus din arest la Spitalul “Sfantul Ioan” persista, iar familia acestuia si apararea doresc si opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigatiile care i-au fost facute in 21 septembrie, la spital, se pare ca Sorin Oprescu ar fi facut un “pseudo-infarct”, iar starea medicala ar indica un posibil infarct.
In urma solicitarii facute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocatii sai, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenta, a venit, vineri seara, la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *