Bancile au sarit sa imprumute Volkswagen cu 20 miliarde euro

Compania Volkswagen a incheiat un acord cu bancile referitor la termenii unui imprumut punte in valoare de 20 de miliarde de dolari, pentru finantarea costurilor scandalului emisiilor, au declarat trei persoane apropiate situatiei.

Standard&Poor”s a retragradat ratingul Volkswagen cu o treapta, pentru a doua oara intr-o luna, de la A- la BBB+,cu perspectiva negativa, agentia de evaluare financiara anticipand ca producatorul auto german va suporta efecte diverse ale scandalului manipularii emisiilor si consumului de carburant.
Compania a incheiat un acord cu bancile referitor la termenii unui imprumut punte in valoare de 20 de miliarde de dolari, pentru finantarea costurilor scandalului emisiilor, au declarat trei persoane apropiate situatiei, potrivit Mediafax.
Cel mai mare producator auto din Europa trebuie sa isi consolideze finantele, intrucat risca plata a miliarde de euro sub forma de amenzi si costuri legate de procese si rechemarea in service a circa 11 milioane de vehicule diesel, pentru inlocuirea softurilor ilegale care reduc nivelul emisiilor in timpul testelor de poluare.
Un numar de 13 banci ofera fiecare 1,5-2,5 miliarde de euro pentru finantarea Volkswagen, respectiv un total de 29 de miliarde de euro, au spus doua persoane.
Una din surse a spus ca nivelul de participare la finantarea VW va fi alocat bancilor vineri. O alta persoana a aratat ca procedura va avea loc in zilele urmatoare. Un purtator de cuvant al Volkswagen a refuzat sa comenteze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *