Bancile de pe Wall Street au obtinut profituri la nivelurile anterioare crizei

Date:

Profiturile marilor banci de pe Wall Street au revenit la nivelurile anterioare crizei, JP Morgan, Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs si Morgan Stanley raportand pentru trimestrul al doilea profituri nete cumulate de 17,6 miliarde de dolari, relateaza Financial Times.
Marimea profiturilor nu a trecut neobservata la Washington, unde senatorul democrat Sherrod Brown i-a sugerat presedintelui Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke, sa nu cedeze apelurilor bancherilor de a relaxa reglementarile bancare.
“Nu este o surpriza ca mega-bancilor le merge atat de bine. Totusi, continua sa sustina ca reglementarile noi le omoara”, a spus senatorul.
Investitorii au fost din nou atrasi de sectorul bancar, care pana nu demult avea probleme din cauza activelor toxice si a reglementarilor nou introduse, astfel ca actiunile Bank of America si Morgan Stanley si-au dublat valoarea in ultimele 12 luni.
Pe de alta parte, bancile nu mai sunt aceleasi dupa criza. JP Morgan a preluat Bear Stearns si Washington Mutual, iar Bank of America a cumparat Merrill Lynch. Bancile care nu au fost transformate de fuziuni au suferit restructurari masive.
Institutiile financiare au cheltuit zeci de miliarde de dolari pe achizitii, acorduri de inchidere a litigiilor si reevaluarea in scadere a activelor, pentru a reveni la nivelurile de profit anterioare crizei.
Potrivit analizelor Goldman Sachs, 90% dintre banci au raportat profituri peste estimari in trimestrul al doilea, iar 70% dintre acestea au depasit asteptarile si in privinta veniturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related