Bancile din Romania ar putea aproba credite in functie de continutul profilurilor de Facebook ale clientilor

Vicepresedintele BCR, Dana Demetrian, a declarat, pentru Mediafax, ca bancile din Romania ar putea accesa, in viitor, informatiile postate pe retelele de socializare de catre potentialii clienti, cu acordul acestora, pentru acordarea creditelor, la fel cum procedeaza bancile din tarile vecine.
?
?

a”Sunt tari din jurul nostru care utilizeaza informatiile postate pe retelele de socializare de catre potentialii clienti pentru evaluarea creditelor. Deocamdata bancile din Romania nu tin cont de acest tip de informatii pentru acordarea creditelor. Insa, nu neg ca toti ne uitam la ceea ce inseamna evolutie. Suntem in faza in care legislatia in Romania este destul de sofisticata in sens diferit fata de legislatia europeana si lucruri care pot fi aplicate in alte tari din pacate nu pot fi aplicate in Romania”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dana Demetrian, vicepresedinte executiv Retail si Private Banking BCR.

Aceasta a explicat de ce bancile din Romania nu utilizeaza deocamdata acest tip de informatie.

a”Exista modele care se dezvolta din ce in ce mai mult in piata, foarte interesante, dar care trebuie privite cu mare atentie pentru ca suntem intr-o lume destul de volatila din punct de vedere al socializarii. Este adevarat ca, daca ne uitam la accesul pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *