BANETUL de la Rosia Montana. “Domnia sa sustine ferm acest proiect. Va dati seama ce bani ar insemna?”. Pe cati bani spera sa puna mana acest om

de Liviu Dadacus – Mediafax Publicat la: 22.09.2013 10:24 Ultima actualizare: 22.09.2013 10:33

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sambata, la Alba-Iulia, dupa discutii avute cu autoritatile din judet, ca Presedintele CJ Alba, dar si prefectul si subprefectul sustin ferm proiectul privind Rosia Montana, care ar aduce fonduri importante la bugetul local.
“Multumesc conducerii Consiliului Judetean si Prefecturii pentru briefingul facut azi. Am discutat cu domnul presedinte avantajele si domnia sa sustine ferm acest proiect, ca si prefectul si subprefectul judetului Alba”, a spus Zgonea.

El a aratat ca numai din autorizatie Consiliul Judetean ar incasa 11 milioane de dolari, in timp ce 70 de milioane de lei ar fi alocati reabilitarii zonei Rosia Montana de la ministerul Culturii.
“Numai din autorizatie le intra 11 milioane de dolari. Va dati seama ce bani ar insemna pentru Consiliul Judetean Alba. 70 de milioane sunt numai reabilitarea Rosia Montana si localitatile din jur pe protectia ceruta de catre obligatiile legislative ale Ministerului Culturii pentru a pastra aceasta zona din punct de vedere arheologic”, a spus Zgonea.
El a aratat ca intreprinde o vizita la Alba si, ulterior, va merge la Rosia Montana pentru a se documenta la fata locului. “Eu cred ca nu putem sa luam o decizie in anul 2013 in Parlament fara sa ne documentam, fara sa avem o documentare la fata locului. Duminica fac deplasarea la Rosia Montana, e important pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *