Bani in plus de doua ori pe an: Al 13-lea si al 14-lea salariu si pentru unii angajati din mediul privat

Aproape 3.7 milioane de persoane ar putea sa primeasca bani in plus. Mai exact, in cazul in care va fi adoptat, de aceasta lege vor beneficia cele 3,7 milioane de persoane din sectorul privat, care este motorul economiei romanesti, dar care are o sustinere timida din partea statului roman, conform liberalului Tudor Polak.?
Modificari IMPORTANTE la legea salarizarii: mai multi bani pentru bugetari, de la 1 decembrie
?”Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si cresterea veniturilor salariale ale salariatilor din mediul privat romanesc. Mai mult, isi propune sa dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajatii prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea si cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societatile care inregistreazã profit in anul fiscal in curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie sa depaseasca 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Masura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicata de catre firmele aflate in procedura de insolventa, faliment sau reorganizare”, sustine tanãrul liberal vasluian, conform vremeanoua.ro.
Cele doua salarii suplimentare ar trebui acordate de cãtre firme astfel: cel de-al 13-lea salariu se va acorda intre zilele de 15 si 30 decembrie ale anului in curs, iar cel de-al 14-lea se va acorda in perioada 15-30 iunie a anului urmãtor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *