Banicioiu: 15 spitale care trateaza pacientii cu infarct acut vor primi 20 de milioane de lei

15 spitale care trateaza urgente cu infarct miocardic vor avea la dispozitie 20 de milioane de lei pentru achizitii de medicamente si materiale sanitare, a anuntat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, conform Agerpres.
“Am deblocat deja o suma importanta, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor critici din sectiile de Anestezie – Terapie Intensiva (ATI) din 79 de spitale care au astfel de sectii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente si materiale pentru bolnavii diagnosticati cu infarct miocardic acut, internati in sectiile de terapie intensiva”, a declarat marti Banicioiu, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.
Suma de 20 de milioane de lei va fi alocata pentru tratamentul pacientilor critici cu infarct miocardic acut din 15 unitati sanitare.
“Acest program, ca si cel pentru ATI, erau inca de la inceputul anului aprobate de comisiile de specialitate si exista si prevederea bugetara necesara, dar nu au fost demarate. Acum, pacientii diagnosticati cu infarct miocardic acut vor avea la dispozitie materiale sanitare necesare pentru instalarea stenturilor in centrele de specialitate”, a subliniat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *