Barack Obama cauta sa linisteasca lumea: Trebuie sa-i dati lui Trump o sansa. Modul cum iti faci campanie nu e intotdeauna modul cum guvernezi

Presedintele american in functie, Barack Obama, a incercat sa dea lumii un mesaj linistitor, din Peru.
Vorbind in fata liderilor mai multor tari adunati la Forumul Cooperarii Economice Asia-Pacific (APEC), Obama a cerut rabdare pentru Donald Trump si a explicat ca ceea ce s-a intamplat in campania electorala nu determina neaparat modul cum va guverna noul presedinte ales al SUA.
Conform jurnalistilor de la Associated Press, Obama a venit cu aceste declaratii dupa ce a constatat ca discutiile dintre liderii politici prezenti la APEC erau puternic axate pe ingrijorarile provocate de deciziile pe care Donald Trump le va lua dupa ce preia functia. Intalnirea APEC a avut loc sambata, la Lima.?

“Nu va ganditi la tot ce poate sa fie mai rau. Cred ca este important pentru oricine din intreaga lume sa nu se grabeasca sa emita judecati pripite. Trebuie sa-i acordati noului presedinte ales rabdare. Sa isi stranga echipa, sa examineze principalele probleme si apoi sa traseze principalele politici pe care le va aplica. Modul cum faci campanie nu este modul cum guvernezi”, a explicat Obama liderilor prezenti in fata lui.

Jurnalistii de la Associated Press au mai remarcat ca Obama a dat de mai multe ori asigurari ca Statele Unite ale Americii nu vor renunta la angajamentele externe asumate.
Vizita din Peru este ultima din seria de deplasari pe care Obama le-a facut zilele acestea pentru a marca finalul mandatului sau. Liderii statelor din America Latina, prezenti la APEC, s-au aratat foarte ingrijorati din pricina lucrurilor pe care Trump le-a vehiculat in campania electorala privind masuri restrictive dure pentru imigrantii din America Latina, dar si privind diverse tratate economice care influenteaza supravietuirea multor companii din tarile partenere SUA.
Relatarea Associated Press puncteaza faptul ca la Lima au fost prezenti si lideri din tari asiatice care erau ingrijorati incercand sa afle ce pozitie va adopta noul presedinte in privinta tratatelor economice ale celei mai puternice economii a lumii.
Trump s-a pronuntat, in campania electorala, in privinta anularii unor tratate economice perfectate cu tari din Asia sub administratia Obama.
Pe aceeasi tema: Castelele de nisip ale lui Trump din Germania. Presedintele ales al SUA inghite in sec cand aude de nemti. Mega-afacerile imobiliare in care a esuat lamentabil acum cativa ani, cand a dat piept cu birocratia teutonica
Politica lui Barack Obama fata de Europa a fost puternic influentata de legatura stransa cu cancelarul german Angela Merkel. De aceea cei care fac previziuni legate de atitudinea lui Donald Trump fata de Europa asteapta sa vada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *