Barack Obama: Nu sunt “resemnat” cu blocarea statului federal.

Presedintele american Barack Obama a afirmat luni ca nu s-a “resemnat” cu blocarea statului federal, care pare a fi iminenta data fiind absenta unui acord privind bugetul, intre democratii si republicanii din Congres, relateaza Mediafax.
In fata jurnalistilor din Biroul Oval, cu mai putin de 12 ore inainte de sfarsitul anului bugetar, Obama a anuntat ca se va intalni luni si marti cu responsabilii Congresului insa nu va negocia sub amenintarea unei inchideri a serviciilor guvernamentale sau a neplatii datoriei suverane a Statelor Unite.
Citeste si Senatul SUA a respins proiectul bugetului, situatie ce risca sa blocheze institutiile publice
“Am spus deja, Congresul are doua responsabilitati: votarea unui buget, plata facturilor. Nu sunt doar deschis la negocieri pentru a obtine un buget pe termen lung, chiar doresc sa port aceste negocieri”, a continuat Obama, care a facut aceste declaratii dupa ce s-a intalnit cu premierul israelian Benjanim Netanyahu la Casa Alba.
“Singurul mod de a face aceasta este ca toata lumea sa se aseze la masa cu buna credinta, fara a ameninta ca sunt atacate drepturile femeilor, veteranilor sau copiilor cu o inchidere a serviciilor federale, si desigur nu putem purta negocieri sub amenintarea unei neplati a datoriei, care ar fi o premiera in istoria Statelor Unite”, a adaugat el.
Efectivele administratiei ar putea fi reduse la minimul necesar pana la o data nedeterminata incepand …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *