Barclays apeleaza la ajutor asiatic pentru a prelua ABN Amro

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Grupul britanic Barclays a anuntat ieri ca a majorat oferta de preluare a ABN Amro pana la 67,5 miliarde euro (93 miliarde dolari), incluzand in oferta si numerar, potrivit Reuters.

Noua oferta consta din 42,7 miliarde euro in actiuni si 24,8 miliarde euro in numerar, in crestere fata de oferta precedenta, care se ridica la aproximativ 65 miliarde euro.

La aceasta noua oferta au contribuit investitiile de 3,6 miliarde dolari ale Bancii de Dezvoltare a Chinei in Barclays si promisiunile de investitii suplimentare de 9,8 miliarde euro ale holdingului Tamasek, din Singapore, in grupul britanic.

Noua oferta este in continuare mai mica decat oferta de 71 de miliarde de euro oferita de consortiul bancar condus de Royal Bank of Scotland. Conform acestui nou acord, Banca de Dezvoltare a Chinei va prelua o participatie de 3,1% din Barclays, aceasta participatie putand fi majorata la 8% din noua entitate ce va rezulta in cazul reusitei ofertei de preluare a ABN.

Tamasek va prelua 2,1% din Barclays, existand posibilitatea majorarii acestei participatii pana la 3% din banca creata prin fuziunea Barclays – ABN Amro. Barclays anuntase saptamana trecuta ca ar putea oferi o suma suplimentara in numerar pentru a imbunatati oferta sa pentru preluarea ABN Amro, in valoare de 65 miliarde euro la acea vreme.

spot_imgspot_img