Basescu ataca un ministru numindu-l “imbecil”

Basescu ataca un ministru numindu-l "imbecil"

Un ministru al Cabinetului Tariceanu a fost calificat, sambata, drept “imbecil” de catre presedintele Traian Basescu, pentru felul in care a gestionat problema inundatiilor din nordul Moldovei.

Aflat, sambata, la Neptun, la intrunirea Asociatiilor Comunelor din Romania, Traian Basescu a recunoscut ca exista o problema a salarizarii in administratia locala.

El a spus ca exista discrepante intre salariile alesilor si cele ale numitilor. “Este revoltator ca un primar are un salariu de doua ori mai mic decat seful de post din comuna, iar un judecator cu cinci ani vechime are salariul mai mare decat seful statului”, a declarat presedintele.

El le-a promis celor prezenti in sala ca, daca pentru cresterea salariului sau nu va face nimic, se va lupta, in schimb, pentru cresterea veniturilor primarilor, deoarece comunitatea locala nu va fi revocata de un ministru ori de un director numit, ci de primar, pentru ca el se confrunta zi de zi cu problemele lor.

In acest context, Basescu a vrut sa dea un exemplu cum alesii locali se lupta cu problemele comunitatii, in timp ce ministri, numiti la Bucuresti, nu se implica. “Am vazut acum, de curand, o atitudine imbecila a unui ministru. In timp ce judetele erau sub apa si primarii nu stiau ce sa mai faca pentru oameni, un ministru imbecil asezat intr-un comandament cerea sa vina primarii la el”, a declarat presedintele.

Intrebat despre ce demitar este vorba presedintele a raspuns: “S-ar putea sa aveti surpriza ca acest ministru sa replice fara sa stie ca nu i-am dat numele”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *