Basescu cere Parlamentului ratificarea modificarii la Tratatul UE privind stabilitatea zonei euro

Basescu cere Parlamentului ratificarea modificarii la Tratatul UE privind stabilitatea zonei euro / Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a trimis vineri, o scrisoare presedintelui Senatului, Vasile Blaga, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta – Alma Anastase, informeaza un comunicat al Presedintiei.
Conform sursei citate, seful statului precizeaza in scrisoare ca Decizia Consiliului European 2011/199/UE din 25 martie, privind modificarea art.136 din Tratatul privind functionarea UE cu privire la un mecanism de stabilitate pentru statele membre ale zonei euro, dateaza inca din 25 martie 2011, iar supunerea spre ratificare Parlamentului Romaniei a fost facuta printr-un Decret al Presedintelui publicat in Monitorul Oficial in 8 decembrie 2011.
“Am convingerea ca veti intelege necesitatea urgentarii adoptarii proiectului de lege sus mentionat, acest lucru fiind un mod de a ne indeplini angajamentele asumate fata de partenerii nostri din Uniunea Europeana”, se arata in scrisoarea transmisa de seful statului lui Blaga si Anastase.
“In calitate de Presedinte al Romaniei si de garant al aducerii la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, alaturi de Parlament si in conformitate cu art. 148 alin. (4) din Constitutia Romaniei, va adresez rugamintea de a acorda o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament, cat mai urgent posibil, a Proiectului de lege pentru ratificarea Deciziei Consiliului European 2011/199/UE din 25 martie 2011 de modificare a art. 136 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene cu privire la un mecanism de stabilitate pentru statele membre a caror moneda este euro. Decizia Consiliului European 2011/199/UE a fost supusa ratificarii Parlamentului prin Decretul nr. 892 din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *